Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kenija poslala dodatne vojnike na granicu sa Somalijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kenija je poslala dodatne vojne snage na granicu sa Somalijom kako bi spriječila ulazak u zemlju islamskih militanata koji bježe pred somalskim vlastima i Etiopljanima koji podupiru Somalce te su im vojno pomogli.

Etiopljani su pomogli somalskoj vladi da iz glavnoga grada protjeraju pripadnike islamističkog pokreta, no postoje indicije prema kojima pokret nije u potpunosti poražen, prenose agencije.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

U južnom gradu Jilibu, jedan je naoružani muškarac izvikujući "Bog je velik" ubio tri etiopska državljana, među kojima i jednog višeg vojnog časnika, prije nego što su etiopski vojnici ubili njega, izvijestili su očevici.

Ugandski predsjednik Yoweri Museveni doputovao je u etiopski glavni grad Addis Abebu gdje bi s etiopskim premijerom Melesom Zenawijem trebao razgovarati o mirotvornoj misiji u Somaliji, izvijestio je ugandski državni tajnik za vanjske poslove Okello Oryem.

U Belgiji su se sastali europski dužnosnici koji podupiru somalsku vladu. Ondje bi trebali raspravljati o načinima na koje bi EU mogla pomoći somalskim vlastima. Europski diplomati u regiji rade na što bržem razmještaju afričkih mirotvoraca, a etiopski ministar Meles rekao je kako njegove snage ondje ne mogu ostati još dugo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene