Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin krivolovaca

Kenija: Najveći pokolj slonova u povijesti zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je u Keniji zabilježen najgori pokolj slonova u povijesti te zemlje. Krivolovci su u nacionalnom parku Tsavo, u kojem inače obitava 13.000 slonova, ubili njih dvanaest.

Dvanaest je slonova ostavljeno u lokvama krvi nakon što su ih krivolovci više puta upucali te im odrezali kljove, piše Reuters. Ova obitelj slonova posljednje su žrtve ilegalne trgovine bjelokosti u Africi. Policija i služba za divlje životinje, navodno su na tragu krivolovaca. 'Mjesto na kojem su slonovi ubijeni prilično je udaljen od izlaza iz Nacionalnog parka, trebat će im nekoliko dana da izađu, pa smo prilično sigurni da ćemo ih uhvatiti', rekao je Paul Mbugua iz Kenijske službe za divlje životinja.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1 strašno! FOTO Vođa kulta optužen za ubojstvo 191 djeteta, pronašli više od 400 leševa: Izgladnjivao ih do smrti da odu u raj Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete

>> Hong Kong: Zaplijenjeno 3,8 tona bjelokosti

Lov na slonove zbog bjelokosti je u Keniji velik problem, a u posljednje četiri godine samo u regiji Laikipia-Samburu krivolovci su ubili 458 slonova. 'Broj krivolovaca se povećao, a razloga za to je više. Cijena bjelokosti na crnom tržištu zapravo diktira sve', kaže Mbugua.

kenijski stručnjaci smatraju kako je zakon o krivolovu slonova zbog bjelokosti prilično zastario te se nadaju da će vlada učiniti nešto po tom pitanju ne bi li krivolovci dobili strože kazne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene