Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kemijski Ali' u bolnici u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ali Hasan al-Madžid zvani "Kemijski Ali", rođak bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, primljen je u američku vojnu bolnicu u Bagdadu, a stanje mu je stabilno, priopćila je u ponedjeljak američka vojska.

"Znamo da je u nedjelju primljen u bolnicu koalicijskih snaga. Sada je u stabilnom stanju", rekla je glasnogovornica vojske Rose Richardson.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ali Hasan al-Madžid Kemijski Ali osuđen na smrt zbog pokolja u Halabji Slika nije dostupna Visoki sud odlučio Tariku Azizu i 'Kemijskom Aliju' 7 godina zatvora

Naglasila je da neće iznositi dodatne pojedinosti o njegovim stanju. Jedan izvor iz iračkog pravosuđa također je potvrdio da se stanje Kemijskog Alija pogoršalo i da je prebačen u američku vojnu bolnicu, ali nije dao dodatne pojedinosti. Neki su mediji objavili da se radi o posljedicama štrajka glađu.

Madžid, zajedno s još dvojicom visokih bivših iračkih dužnosnika, osuđen je na smrt prošlog lipnja zbog svoje uloge u vojnoj kampanji "Anfal" osamdesetih godina u kojoj su ubijeni deseci tisuća Kurda.

Sadamovi protivnici su ga nazvali "Kemijski Ali" zbog njegove uloge u korištenju bojnih otrova kojima su ubijani stanovnici kurdskih sela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene