Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Afera u Kini

Kažnjene jer su pjevale na 'playback'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske su vlasti u skladu s novom odlukom ministarstva kulture o zabrani pjevanja na 'playback' prvi put kaznile dvije kineske pjevačice s 50.000 juana (oko 40.000 kuna) zbog 'otvaranja usta' na jednom koncertu.

'Playback' je u Kini zabranjen nakon afere koja je izbila tijekom otvorenja Olimpijskih igara u Pekingu kada je na pozornici 'usta otvarala' jedna djevojčica, izabrana zbog svog fizičkog izgleda, a iza scene je zapravo pjevala druga, ružnija devetogodišnjakinja, što je kasnije izazvalo ogroman skandal. Dvije relativno anonimne pjevačice otkrivene su kako pjevaju na 'playback' na koncertu održanom u jugozapadnom kineskom gradu Chengdu, objavljeno je na internetskim stranicama agencije Xinhua. Kaznilo ih je ministarstvo kulture pokrajinske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko najbolje igra na sekepil FOTO: Koliko je za pjevačicu važan nastup u gaćicama Slika nije dostupna Skandal ili razočaranje? Jennifer Hudson na Super Bowlu pjevala na playback

No, mnogi se kineski blogeri i forumaši pitaju zašto postoje dvostruka pravila, odnosno zašto se za isti prijestup ne kažnjavaju i popularne pjevačke zvijezde koje, navodno, često na svojim koncertima 'muljaju', pretvarajući se da pjevaju. Osim novčane, kazna za pjevanje na 'playback' može biti i oduzimanje licence za nastupe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene