Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako tema bude gospodarstvo

Obama zaprijetio demokratima pred izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da bi demokrati mogli biti kažnjeni na kongresnim izborima u studenome ako dopuste da glavna tema izjašnjavanja bude stanje američkog gospodarstva.

'Ako se izbori pretvore u referendum o tome jesu li ljudi zadovoljni stanjem ekonomije, tada nećemo dobro proći. Mislim da svi osjećaju da bi njezino stanje trebalo biti bolje nego što sada jest', rekao je Obama u intervjuu za emisiju 'Good Morning America' postaje NBC. Na izborima 2. studenoga odlučivat će se o svih 435 mjesta u Zastupničkom domu i 37 od 100 u Senatu. Ankete predviđaju da će republikanci proći jako dobro, a neki analitičari predviđaju da bi mogli preuzeti kontrolu nad oba doma.

Pročitajte i ovo Ilustracija TIJESNA POBJEDA Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu: Kakve će posljedice osjetiti Ukrajina? Joe Biden MRTVA TRKA Joe Biden pred novinare došao radostan pa uzviknuo: "Bio je to dobar dan za demokraciju"

>> Obama nastavlja bilateralne sastanke uoči sastanka na vrhu

Obama smatra da se ne smije dopustiti da se ekonomija pretvori u jedinu temu u predizbornoj kampanji. 'Moj izazov, i izazov svakog demokrata, jest da dokaže ljudima da imaju mogućnost izbora', rekao je Obama. NBC je u srijedu prikazao samo dio razgovora, a cijeli intervju s američkim predsjednikom će emitirati u četvrtak ujutro. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene