Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Katzav se za sada ne želi odreći svojih funkcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Moshe Katzav, koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje, u nedjelju navečer priopćio je da se odbija odreći svojih funkcija, kako mu je preporučio izraelski glavni državni odvjetnik Menahem Mazouz.


- Žrtva sam najgore vrste kampanje klevete i ne bi trebalo pustiti da medijski linč utječe na istragu koja je u tijeku. Namjeravam se boriti do kraja kako bih dokazao svoju nevinost, rekao je Katzav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sud kaže da je neosnovana Zdravku Mamiću odbijena žalba za izvršenje kazne u BiH: Do kraja dana mora se javiti u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu Slika nije dostupna Primio mito Platili mu da odbaci kaznenu prijavu: Podignuta optužnica protiv zagrebačkog tužitelja i još trojice

Također je izjavio kako u ovome trenutku ne namjerava davati ostavku te da najprije očekuje eventualnu odluku glavnog državnog odvjetnika o mogućem podizanju optužnice protiv njega.

Mazouz, koji bi trebao donijeti odluku o eventualnom podizanju optužnice protiv Katzava, u nedjelju mu je sugerirao da se privremeno odrekne svojih dužnosti. 

- S obzirom na to da je riječ o predsjedniku države, dakle osobi koja simbolizira njezin suverenitet bilo bi razborito da predsjednik proglasi privremenu auto-suspenziju, kazao je Mazouz.

Ona bi "bila odraz onoga što se očekuje od institucije predsjednika države i povjerenja što ga ta funkcija sa sobom nosi", istaknuo je.
 
Tim branitelja izraelskog predsjednika dao je ranije na znanje da će, u slučaju podizanja optužnice predsjednik odmah podnijeti ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene