Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Katsav pristao na kompromis i izbjegao zatvorsku kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši izraelski predsjednik Moshe Katsav, uključen u seksualni skandal, izbjeći će zatvorsku kaznu prema odredbama dogovora s tužiteljstvom, objavio je glavni izraelski državni tužitelj Menahem Mazuz.

"Prema tom kompromisu, predsjednik Katsav priznao je svoju odgovornost za niz seksualnih delikata", objavio je Mazuz.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države

Za ta kaznena djela, koja ne uključuju optužbu za silovanje, Katsav će dobiti uvjetnu kaznu zatvora, a morat će platiti i odštetu. Katsav je krajem siječnja na rok od tri mjeseca prestao obnašati svoje predsjedničke dužnosti, nakon što je Mazuz objavio da će protiv njega podnijeti optužnicu koja je trebala uključivati i silovanje. U međuvremenu dužnost predsjednika države privremeno obnaša predsjednica parlamenta Dalia Itzik.

Da je proglašen krivim za silovanje, Katsav je mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 16 godina.

Katsavov predsjednički mandat završava u srpnju, a izraelski
parlament Knesset već je izabrao i novog predsjednika zemlje Shimona Peresa koji će 15. srpnja preuzeti predsjedničke dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene