Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo hetero

Katolička Crkva nikad neće blagosloviti gay brak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano je zapovjedio gradonačenicima da prestanu priznavati valjanost istospolnih brakova sklopljenih izvan zemlje, što je izazvalo val prosvjeda.

Vodeći vatikanski kardinal u četvrtak je izjavio da Katolička Crkva nikad neće blagosloviti istospolni brak, i tako se u upleo u kontroverziju koja u vezi s tim pitanjem postoji u Italiji i u drugim zemljama.

Pročitajte i ovo Papa Franjo respiratorna infekcija Stižu novi detalji o stanju pape Franje: U bolnici je zbog osobe koja mu je već jednom spasila život. "Rekao mi je - moraš..." Provjereno: Đuro Hranić Zataškavanje zlostavljanja Moralni teolog o Hraniću: "Ako pastir nije postupao kako to Crkva propisuje, Sveta stolica ga može opozvati"

U utorak je talijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano zapovjedio gradonačenicima da prestanu priznavati valjanost istospolnih brakova sklopljenih izvan zemlje, što je izazvalo val prosvjeda boraca za ljudska prava i lokalnih dužnosnika.

'Moramo biti iskreni', rekao je u četvrak Francesco Coccopalmerio, najviši vatikanski stručnjak za crkveno pravo, kad su ga pitali hoće li Crkva ikada dopustiti 'neku vrstu blagoslova' za gay parove.

'Za nas, a i ne samo za nas nego i za ljudsku kulturu općenito, u brak ulaze muškarac i žena', rekao je na razgovoru o sinodi dvjestotinjak rimokatoličkih biskupa koji raspravljaju o obiteljskim pitanjima.

Kardinal je rekao kako Crkva ne osuđuje homoseksualne parove i smatra ih ljudima dobre volje.

Strog papa Franjo smijenio biskupa!

'Ali blagosloviti takve zajednice... Reći da su one poput (heteroseksualnih) brakova, to nikad. Razlog je jednostavna logika i identitet. Blagosloviti ih ne bi bilo u skladu s našim viđenjem kršćanske doktrine', rekao je.

Papa Franjo lani je rekao kako Crkva mora biti suosjećajnija prema homoseksualcima: 'Ako je neka osoba gay i traži Boga, tko sam ja da mu sudim?' No i tada je ponovio da, iako se prema homoseksualcima treba odnositi s poštovanjem, a homoseksualne tendencije nisu grešne, homoseksualni čin jest. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene