Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Katolici i pravoslavci molili za jednistvo kršćana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Vijeća za ekumenizam i dijalog među religijama i kulturama Biskupske konferencije BiH jučer navečer u sarajevskoj katedrali održan je prvi dan Molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

Molitvi je nazočio veći broj pravoslavnih i katoličkih svećenika, đakona te redovnika i redovnica kao i veliki broj katoličkih i
pravoslavnih vjernika koji su ispunili katedralu Srca Isusova.

Pročitajte i ovo Molitelji na zagrebačkom glavnom trgu - 3 Prva subota u mjesecu Molitelji izašli na trgove hrvatskih gradova: Kleče i mole, a imaju jasan cilj Slika nije dostupna Na neutralnom tlu ISCJELJENJE TISUĆLJETNOG JAZA Povijesni susret Pape i Patrijarha sve bliži

Molitvu je predvodio nadbiskup Vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić koji je u obraćanju nazočnima pozvao sve kršćane na jedinstvo. 

Mitropolit dabrobosanski Nikolaj u propovijedi je iscrpno govorio o važnosti molitve.

Nakon molitve za jedinstvo kršćana kardinal Puljić je najprije upalio plamen na uskrsnoj svijeći i taj je plamen proširen na sve svijeće od mitropolita Nikolaja, apostolskog nuncija u BiH Alessandra D'Errica, pomoćnog biskupa Vrhbosanskog Pere Sudara, svećenika i svih vjernika. 

Svi zajedno potom su molili za jedinstvo kršćana i ekumenizam, navodi KTA.

Novi molitveni susret katolika i pravoslavaca u BiH za ujedinjavanje kršćana održat će se i sarajevskoj pravoslavnoj Sabornoj crkvi 25. siječnja, službeno je najavljeno.

U nadavnoj zajedničkoj poruci kardinala Puljića i mitropolita
Nikolaja katolicima i pravoslavcima u BiH, kojom se poziva na molitvu za jedinstvo kršćana, naglašeno je kako "su nam zajednički korijeni dublji od sadašnjih podjela".

"Za naše potrebe i želje za međukršćanskim razumijevanjem do
jedinstva ne možemo i ne želimo isključiti dobro svih ljudi ove zemlje (BiH)", poručili su zajedno kardinal Puljić i mitropolit Nikolaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene