Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kasparov: Ovo je silovanje izbornog sustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši svjetski šahovski prvak i jedan od ruskih oporbenih lidera Gari Kasparov optužio je ruske vlasti za "silovanje cijelog izbornog sustava", nakon izvješća o brojnim kršenjima izbornih pravila na parlamentarnim izborima.

Kasparov je stranim novinarima izjavio da oporba ima brojne dokaze o ubacivanju listića u glasačke kutije te o prijetnjama zaposlenicima u državnim službama i pacijentima u bolnicama ako ne glasaju za prokremaljske stranke.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

"Oni ne samo da namještaju rezultate, oni siluju cijeli izborni
sustav. Ovo podsjeća na sovjetske izbore kad nitko nije imao izbora", rekao je Kasparov, čelnik oporbene Druge Rusije.

Svoje je pristaše pozvao da polože cvijeće ispred sjedišta državnog izbornog povjerenstva "u znak počasti umrlom ruskom ustavu".

Liberalni oporbeni čelnik Boris Nemcov izjavio je kako se "radi o najgorim izborima u ruskoj povijesti". Nazvao ih je "posebnom operacijom Vladimira Putina, bivšeg KGB-ovca".

Ranije su Komunistička partija i najveća ruska organizacija za nadzor izbora Golos objavili dana da su već do sredine izbornog dana utvrdili brojna kršenja pravila na parlamentarnim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene