Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kasparov osuđen na pet dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg šahovskog prvaka svijeta Garija Kasparova moskovski je sud u subotu osudio na pet dana zatvora zbog toga što je bez policijske dozvole organizirao i vodio oporbeni prosvjed.

Kasparov i nekoliko desetaka drugih prosvjednika su privedeni nekoliko sati ranije kada se nakon prosvjednog skupa u Moskvi policija sukobila s političkim protivnicima ruske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekršio uvjetnu Veljko Marić pretukao suprugu, pa vraćen u zatvor Slika nije dostupna Egipatska pravda DJEČAKA (4) OSUDILI NA DOŽIVOTNI ZATVOR 'Ovdje je logika počinila samoubojstvo'

Bivši šahovski prvak je na policiji bačen na pod i pretučen, rekla je telefonom njegova pomoćnica Marina Litvinovič u izjavi novinarima ispred policijske postaje u koju je Kasparov priveden. Kasparov je potom odveden na gradski sud gdje je optužen za organizaciju nedopuštenog prosvjeda i pružanja otpora pri uhićenju.

Kako je prenio radio Echo Moskvy, oko 2.000 ljudi sudjelovalo je u Moskvi u protuvladinim prosvjedima na poziv pokreta Druga Rusija, a policija tvrdi da ih je bilo 200.

Oko 3.600 pripadnika snaga sigurnosti osiguravalo je red na ulicama.

Kasparov je bio preveden dok je pokušavao stupiti u vezu sa
Središnjim izbornim povjerenstvom sa skupinom pristaša kako bi parlamentarne izbore koji će se održati 2. prosinca osudio kao "nepoštene".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene