Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogreb dječaka

Kašmir: Vojnici pucali na pogrebnu povorku, jedan ubijen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna osoba je ubijena, a 14 ranjeno kada su vojnici zapucali na pogrebnu povorku u indijskom dijelu Kašmira, objavili su mediji.

Jedna osoba je ubijena, a 14 ranjeno kada su vojnici zapucali na pogrebnu povorku u indijskom dijelu Kašmira, objavili su mediji.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

Vojnici su pucali na tisuće ljudi koji su sudjelovali na pogrebu dječaka čije je tijelo izvučeno iz rijeke Jhelum, u gradu Anantangu. Stanovnici tvrde da se dječak utopio u ponedjeljak kada su vojnici rastjerivali prosvjednike.

Okupljeni su napali policajce koji su provodili policijski sat te su pokušali zapaliti javnu imovinu, rekao je policijski službenik. Dodao je da su policajci bili prisiljeni pucati, pri čemu je ubijena jedna osoba.

>> Kašmir: Bus završio u provaliji, 17 mrtvih

Najmanje 96 osoba poginulo je dosad u Kašmirskoj dolini u tromjesečnim protuindijskim prosvjedima. U posljednjih 20 godina, u secesionističkoj pobuni većinskog muslimanskog stanovništva u indijskom dijelu Kašmira, smrtno je stradalo više od 45.000 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene