Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija 'bez dozvole'

Karzai traži objašnjanja za rusko-američku operaciju protiv droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski predsjednik Hamid Karzai tražio je u subotu objašnjenja od NATO-ova zapovjedništva nakon operacija protiv droge koju su 'bez dozvole' vodili Rusi i Amerikanci na istoku Afganistana.

'Nijedna organizacija ili institucija nema pravo bez dopuštenja i dogovora s afganistanskom vladom voditi taj tip operacija na našem teritoriju', navelo je afganistansko predsjedništvo u priopćenju. 'Afganistan osuđuje tu akciju NATO-a i podsjeća da te jednostrane operacije jasno krše suverenost Afganistana i međunarodne zakone', dodalo je predsjedništvo upozorivši da će u slučaju ponavljanja tog tipa operacija uslijediti reakcija Kabula.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

Rusi i Amerikanci su prvi puta vodili zajedničku operaciju protiv droge u Afganistanu, rekao je u petak čelnik ruske savezne službe za kontrolu narkotika Viktor Ivanov, dodajući da Moskva želi izvesti više akcija tog tipa i rasporediti stučnjake.

Intervencija agenata ruske službe za kontrolu narkotika, američkih specijalnih snaga omogućila je uništenje 932 kg heroina i 156 kg opijuma vrijednosti 250 milijuna dolara, rekao je Ivanov, prenose ruske agencije. Ivanov je rekao da su agenti afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova također sudjelovali u toj operaciji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene