Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šokantno ubojstvo u SAD-u

Karlović šokiran brutalnošću policije: Te svinje trebalo bi linčovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brutalno ubojstvo afroameričkog mladića u San Franciscu od strane policije šokiralo je našeg tenisača Ivu Karlovića.

'Danas je policija u San Franciscu ubila nenaoružanog 19-godišnjeg tamnoputog mladića zbog neplaćanja tramvajske karte. Vjerojatno se sad zbog toga osjećaju kao prave muškarčine. Te svinje bi trebalo linčovati', napisao je Karlović na Twitteru, kritizirajući postupanje policije.

Pročitajte i ovo Batinanje migranta slučajevi iz Srbije Kad ljudi postanu zvijeri: Društvenim mrežama šire se mučne snimke iživljavanja nad migrantima Ilustracija 5,1 PO RICHTERU VIDEO Prilično jak potres pogodio okolicu San Francisca: "Zgrade su se tresle"

'Vjerujem da je netko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Ono što se dogodilo u Washingtonu nema veze s ovim. taj dječak nije zaslužio 10 metaka u leđa', napisao je u drugoj poruci naš tenisač. 'Niti jedan svjedok nije vidio pištolj. Ne bi bilo prvi put da su (policija) podmetnuli dokaze i uništili nečiju reputaciju, samo kako bi javnost odobrila ubojstvo', napisao je u trećoj i posljednjoj poruci Karlović.

Dvojica uniformiranih policajaca ušla su u tramvaj i krenuli su pregledavati karte. Lokalna televizija KTVU navodi kako su policajci krenuli uhititi 19-godišnjeg Afroamerikanca, ali nije navedeno zbog čega. On im se oteo i dao u bijeg s rukama podignutim u zrak. Policajci su tad zapucali i mladić je pao na tlo smrtno ranjen.

Iz San Francisca stiže uznemirujuća snimka 19-godišnjeg mladića, kojeg su policajci upucali i pustili da gotovo iskrvari na ulici, a sve zbog kontrole karata u vožnji gradskim prijevozom. Vijest i video je vidio i naš tenisač Ivo Karlović te je u šoku i nevjerici reagirao porukom na svojem Twitteru.

Službeno izvješće policije kaže kako je mladić bio naoružan pištoljem, kojeg nisu uspjeli kasnije pronaći, osim jedne čahure, koja su pronašli na mjestu događaja. Svjedoci tvrde nešto sasvim drugo, da je policija upotrijebila prekomjernu silu.

Amaterska video snimka, koja se pojavila na YouTubeu i koja prikazuje događaj neposredno nakon pucnjave, govori pak za sebe. Policajci naoružani dugim cijevima i pištoljima viču na teško ranjenog mladića, s uperenim oružjem u njega, dok se oko njih okuplja zaprepaštena gomila promatrača, koji u šoku i nevjerici prosvjeduju protiv odnosa policije prema ranjenom mladiću.

Nervozni policajci pokušavaju zadržati ljude po strani, dok se ranjeni mladić u boli okreće u vlastitoj lokvi krvi. Pod pritiskom gomile, jedan od policajaca ipak mu prilazi i pruža pomoć, no mladić je ubrzo nakon što je prebačen u bolnicu umro.

Policajci koji su pucali na njega poslani su na prisilni odmor, a čitav slučaj preuzeo je odjel za ubojstva policije San Francisca. Potresnu i šokantnu snimku prenosimo u cijelosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene