Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vrijeme rezervirano za političke stranke

Karikature Muhameda na nizozemskoj televiziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski protuislamski zastupnik Geert Wilders najavio je u petak da želi u subotu na javnoj nizozemskoj televiziji emitirati karikature Muhameda u vrijeme rezervirano za političke stranke.

"Sutra, u subotu, Geert Wilders pokazat će izbor karikatura Muhameda na javnoj televiziji u vrijeme namijenjeno političkim stranaka", piše u priopćenju njegove stranke.

Pročitajte i ovo Geert Wilders, novi premijer Nizozemske Neka nova država? Nizozemski Donald Trump neće tako lako formirati Vladu, na koje kompromise će morati pristati? Geert Wilders "To je noćna mora" Neizvjesni rezultati izbora u Nizozemskoj: Jedni pozdravljaju promjenu, a drugi je se pribojavaju

Geert Wilders tvrdi da želi pokazati karikature proroka "radi zaštite slobode izričaja, a protiv nasilja", nakon što je natjecanje u karikaturama proroka u Teksasu bilo početkom svibnja meta napada za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Za brojne muslimane takve karikature su nepristojne i bogohulne, a televizija bi mogla zbog njihovog prikazivanja stranci PVV Geerta Wildersa odrediti sankcije.

Po medijima, nizozemska veleposlanstva upozorena su na mjere koje moraju poduzeti ako se crteži prikažu jer bi to moglo izazvati žestoke prosvjede. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene