Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radi sprječavanja zlostavljanja'

Kardinal Martini: Celibat bi trebalo razmotriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Carlo Maria Martini izjavio je da bi se trebalo razmotriti pravilo o celibatu svećenika.

Umirovljeni milanski nadbiskup Martini je u intervjuu za austrijski Der Standard izjavio da bi o pravilu o ‘obaveznoj čednosti’ svećenika trebalo dobro razmisliti kako bi se ubuduće spriječili slučajevi seksualnog zlostavljanja i vratila poljuljana vjera u Crkvu. Posljednjih tjedana, Rimokatolička crkva suočena je s brojnim slučajevima seksualnog zlostavljanja djece i optužbama za njihovo zataškavanja.

Pročitajte i ovo Kardinal Jean-Pierre Ricard U FRANCUSKOJ Kardinal priznao da je zlostavljao djevojčicu: "Prije 35 godina ponašao sam se prijekora vrijedno, imala je 14 godina" Slika nije dostupna Celibat će ublažiti? U Austriji oko 500 djece plod tajnih ljubavnih veza svećenika

>> Celibat ne može biti uzrok pedofilije

Marini je također rekao Crkva samo otvorenim razgovorom o tim problemima može vratiti vjerodostojnost. Kardinal Martini (83) bio je nadbiskup Milana od 1980. do umirovljenja 2002. godine. U vrijeme konklava 2005., tada 78-godišnji kardinal smatrao se jednim od vodećih kandidata za novoga Papu, naročito među progresivnim katolicima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene