Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haaški sud

Karadžiću dopušten razgovor s novinarkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški sud dopustio je bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću razgovor s novinarkom, objavio je Reuters pozivajući se na sudske spise.

Prva novinarka koja će dobiti intervju s haaškim optuženikom bit će Zvezdana Vukojević, koja radi za nizozemski tjednik Revu. Dopušten joj je pisani i telefonski kontakt te drugi odobreni načini, stoji u odluci sudskog vijeća. Karadžić je u studenom zatražio susret s Vukojević kako bi odgovorio na medijske rasprave o njegovoj situaciji, ali je njegov zahtjev sud odbio. Žalio se i sad mu je sud djelomično izašao u susret.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo Ilustracija Sramotno ponašanje Muškarac u Dalmaciji napao novinarku za vrijeme snimanja: Pokušala pozvati policiju pa ju udario po ruci

>> 'Doktor Dabić' i u Haagu nastavlja s alternativnom medicinom

U sudskoj se odluci navodi da će se sva komunikacija između njih dvoje nadzirati i da bi protiv Vukojević, ne bude li se pridržavala pravila suda, mogla biti pokrenuta istraga, a možda i postupak zbog nepoštivanja suda. Karadžiću se u Den Haagu sudi po optužnici za genocid i ratne zločine u BiH u razdoblju 1992. - 1995.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene