Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz jamčevinu od 100 tisuća eura

Karadžićev suradnik pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine pustio je na privremenu slobodu Gojka Kličkovića, negdašnjeg predsjednika vlade Republike Srpske, koji optužen da je odgovoran za ratne zločine počinjene na području Bosanske Krupe.

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz spomenuta suda u Sarajevu, odluka da Kličković bude pušten na slobodu dok se ne završi suđenje, donesena je kad je prihvaćeno jamstvo njegova brata koji je založio obiteljsku kuću u korist proračuna BiH. Vrijednost kuće procijenjena je na nešto više od 200 tisuća konvertibilnih maraka (oko sto tisuća eura). Kličković će biti pušten iz pritvora uz obvezu da stalno boravi na području Bosanskog Novog, da preda sudu putovnicu i vozačku dozvolu te da se redovito javlja lokalnoj policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Optuženi za ubojstva Hrvata u Bugojnu pušteni na privremenu slobodu Slika nije dostupna Zaustavljen izlazak bosanskih Hrvata na privremenu slobodu

>> Karadžićev suradnik nije se očitovao o krivnji

Ispunjenje tih obveza bit će provjeravano svaka dva mjeseca, a prekrši li neku od njih, Kličković će odmah biti vraćen u zatvor, priopćio je sud. Gojko Kličković u pritvoru je od 20. lipnja 2007. pošto je na temelju međunarodne tjeralice uhićen u Srbiji te izručen bosanskohercegovačkom pravosuđu. Suđenje mu je počelo u svibnju 2008., a optužen je da je zajedno s vodstvom Srpske demokratske stranke (SDS) u Bosanskoj Krupi sudjelovao u zajedničkom zločinačkom pothvatu započetu u ljeto 1991. Kličkovića je optužen da je odgovoran za progon bošnjačkog stanovništva, napade na civile, protupravno zatvaranje, mučenje i nečovječno postupanje.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene