Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžić sa suprugom viđen na kavi u Foči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje najtraženijih ratnih zločinaca u bijegu, Karadžić i Mladić, možda nisu dosta dobro skriveni da ne bi bili viđeni, ali su definitivno vrlo dobro zaštićeni, tvrdi BBC-jev novinar.

'Pogledaj, nije li to tvoj prijatelj', upitala je nizozemskog novinara supruga pokazavši mu muškarca koji sjedi nasuprot njihova stola u restoranu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dojava građana U Foči pronađen odbjegli ratni zločinac Radovan Stanković Slika nije dostupna Sumnja se na majku Strava u BiH: U poljskom WC-u pronađeno zvjerski izbodeno novorođenče

Novinar je pogledavši samo čovjekov profil bio siguran da preko puta njega, u restoranu na cesti između Foče i Gadskog, sjedi Radovan Karadžić i sa suprugom pije kavu. Nedugo zatim, Karadžić se, nervozno se osvrčući po restoranu, digao i sa ženom žurno ušao u crveni Mercedes. To je dogodilo u travnju 2005. 

Nizozemski novinar cijeli je slučaj prijavio haaškom tribunalu, no priča je ubrzo procurila u javnost za što je sud okrivio policiju. Policija je zatim krivnju prebacila na vlasti u BiH.

Novinar je nakon zavrzlame o svemu odlučio napisati članak te kontaktirao nizozemske tajne službe da sazna još informacija.  

'Ne piši o tome slučaju ako ne želiš umrijeti. Nekoliko naših agenata u to je vrijeme bila u restoranu. Kada su se vratili u Nizozemsku trebali su zaštitu ', glasila je poruka koju je dobio i koja govori o snazi mafije koja čuva bivšeg vođu bosanskih Srba. 

Tome u korist svjedoči i nedavna priča koja je procurila iz redova bosanske obavještajne službe. Dvoje CIA -inih agenata ubijeno je nakon što su se previše približili Karadžiću. Njihova tijela nikada nisu pronađena. 

BBC tvrdi da SAD i Velika Britanija znaju gdje se skrivaju Radovan Karadžić i Ratko Mladić, no za njihovo uhićenje ne žele u smrt slati svoje agente.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene