Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki troškovi

Karadžić mora platiti 146.501 euro za svoju obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju odredio je u četvrtak bivšem političkom čelniku bosanskih Srba Radovanu Karadžiću iznos od 146.501 euro troškova za obranu.

'Optuženi treba platiti 146.501 euro za troškove obrane', navodi se u odluci tajnika suda Johna Hockinga, koju je objavio ICTY.

'Osim troška optuženog, preostale troškove će pokriti sud', dodaje se u odluci, bez navođenja ukupnog troška obrane Karadžića (67) koji se u sudnici brani sam, ali ima na raspolaganju pravnu pomoć.

Radovan Karadžić je po dolasku u ICTY rekao da ne raspolaže dovoljnim sredstvima za obranu i zatražio pomoć ICTY-ja. Tajnik Hocking je utvrdio da je Karadžić u stanju djelomično financirati svoju obranu.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

>> Karadžić traži novo suđenje pred Haškim sudom

Ratni čelnik bosanskih Srba optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u ratu u Bosni i Hercegovini. Proces protiv njega počeo je u listopadu 2009. a optuženi bi u utorak trebao početi izvoditi dokaze svoje obrane.

Karadžić mora odgovarati za pokolj nad gotovo 8.000 muslimanskih muškaraca i mladića koji je vojska bosanskih Srba počinila u srpnju 1995. u Srebrenici.

Uhićen u srpnju 2008. u Beogradu nakon 13 godina skrivanja, on tvrdi da je nedužan.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene