Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karadžić bio pod kontrolom tri mjeseca prije uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haaški optuženik Radovan Karadžić bio je pod punom kontrolom Sigurnosno-informativne agencije puna tri mjeseca, 24 sata dnevno, pišu beogradske "Večernje novosti".

List tvrdi da je Karadžić bio praćen, prisluškivan i nadgledan, te da su bilježeni svi njegovi kontakti, a neki su i namještani kako bi se došlo do traga ostalim haaškim bjeguncima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kako je to moguće Neviđen skandal na aerodromu u Podgorici! Unijela dvije plinske boce u avion i onda prišla pilotu Slika nije dostupna AUSTRIJSKI REGULATOR Pokrenuta istraga o cijenama goriva: Analiza će obuhvatiti i susjedne zemlje

O tome je, tvrdi list, znalo tek nekoliko ljudi u državi, vrh BIA-e i tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, ali ne i ministar policije Ivica Dačić, pa čak ni predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić, a o drugim ministrima da se i ne govori.

Gotovo cijela Vlada je za to saznala kad i građani Srbije, prošlog ponedjeljka, 21. srpnja navečer, a list pretpostavlja da je Karadžić tad uhićen iz nekoliko razloga: povoljnog političkog trenutka, zbog početka mandata nove Vlade Srbije i promjene u vrhu BIA-e (odlaska Rade Bulatovića, dotadašnjeg "pouzdanika" Vojislava Koštunice), procjene službi da je Karadžić možda shvatio da je u zamci i da se priprema umaknuti, kao i "pucanja" cijele mreže jataka i osiguranja nakon uhićenja Stojana Župljanina.

"Večernje novosti" se bave i nagađanjem da je Karadžić stvarno uhićen tri dana ranije nego što je to objavljeno javnosti, te da je vrijeme od petka do ponedjeljka iskorišteno za provjeru njegova identiteta i DNK analize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene