Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svladali ga putnici

Nove snimke: Kapetan aviona divljao i sumanuto tražio prizemljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov koji je letio u Las Vegas prisilno je sletio u Teksasu nakon što je kapetan počeo lupati na zaključana vrata kokpita i zahtijevati da se avion spusti.

Kopilot, zabrinut za 'sumanuto' ponašanje kapetana, zaključao je vrata kokpita nakon što je iz njega izašao kapetan, priopćio je Ured za federalnu avijaciju. 'Pilot je trčao prema vratima kokpita, počeo u njih udarati i počeo govoriti da se avion pod hitno mora spustiti', rekla je putnica Laurie Dhue, objavio je CNN.

Pročitajte i ovo Teretni brod - 1 Traže oslobođenje kapetana Bekavca Sindikat pomoraca apelira na Ministarstvo: "Ovo je kriminalizacija pomoraca, cijeli slučaj jako je čudan" Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

'U tom su ga trenutku dvije stjuardese pokušale obuzdati. Odjednom su šest ili sedam muškaraca došla u prednji dio aviona te kapetana svladali u svega nekoliko sekundi. Bilo je to poput nečega što se vidi u filmovima', ispričala je Laurie. Nekoliko je putnika snimilo što se događalo u zrakoplovu. Jedna amaterska snimka ovog incidenta pokazuje komešanje dok se nekoliko muškaraca kreće avionom. Čuje se kako, navodno pilot kaže: 'O Bože, potpuno sam izbezumljen!', a potom je spomenuo Izrael i Irak.

>> Izbezumljena stjuradesa putnicima vikala da će se avion srušiti

'Vjerovao sam da, ako uđe u kokpit, pokušat će prizemljiti avion i to ne na baš siguran način', rekao je Paul Babakitis, jedan od putnika, bivši policajac, koji je svladao uznemirenog pilota. 'Kopilot je pravi heroj jer je prepoznao da nešto nije u redu i uspio je kapetana nagovoriti da izađe iz kokpita', rekao je putnik Tony Antolino.

Let Jet Blue 191 uzletio je sa zračne luke John F. Kennedy u New Yorku u 7,28 sati ujutro. 'Oko 10 sati, odlučeno je da će avion sletjeti u Teksasu zbog zdravstvenog stanja kapetana. U kokpit je ušao drugi kapetan koji se u zrakoplovu nalazio privatno i on je avion prizemljio u Amarillu, Texasu', priopćila je kompanija JetBlue te su dodali da je jedan član posade izveden iz aviona i prevezen u zdravstvenu ustanovu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene