Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen zbog ubojstva iz nehaja

Kapetan talijanskog kruzera majci: Dogodila se nesreća, ostani mirna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Mama, dogodila se tragedija. Ostani mirna. Pokušavam spasiti putnike pa se neko vrijeme neću moći javiti na mobilni telefon', riječi su koje je kapetan broda Costa Concordia, Francesco Schettino, uputio svojoj 80-godišnjoj majci Rosi.

Kapetan Schettino potječe iz Meta di Sorrento, mjesta u Napulju, od kuda su rodom mnogi talijanski pomorci, piše Washingtonpost.com. Schettino je majku kontaktirao u 05:00 sati ujutro, što je sedam sati nakon nesreće.

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

Sinoć je, nakon ispitivanja, uhićen zbog ubojstva iz nehaja i napuštanja broda prije ostalih. U optužbi stoji i da je kapetan čekao čak više od pola sata prije nego što je naredio evakuaciju. Francesco Schettino premješten je u pritvor u Grossetu.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u petak navečer kada je Costa Concordia, prevozeći 4229 osoba, udarila u stijenu u blizini otoka Giglia. Kapetan broda se 'nespretno približio otoku Gigliu i udario u stijenu koja se zabila u lijevi bok broda zbog čega se brod nagnuo i u njegov je trup za nekoliko minuta prodrla golema količina vode', izjavio je sudac Grosseto Francesco Verusio novinarima.  U nesreći su poginule tri osobe, a 42 su ozlijeđene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene