Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transkripti telefonskog razgovora

Kapetan kruzera: Menadžment je naredio da plovim blizu otoka da putnici uživaju u pogledu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske dnevne novine La Repubblica objavile su transkript razgovora kapetana Francesca Schettina s muškarcem imena Fabrizio u kojem implicira da mu je menadžment naredio da brodom prođe blizu obale otoka Giglio kako bi putnici uživali u pogledu.

Hoće li biti obrata u slučaju potpoljenog kruzera Costa Concordie nakon što su u talijanske medije procurile snimke telefonskog razgovora kapetana broda s prijateljem, nekoliko sati nakon nesreće? U transkriptima, za koje je izvor u Tužiteljstvu rekao da su autentični, kapetan razgovara s dotičnim Fabriziom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikada nije pronađen Mafija je na Costa Concordiji prevozila skriven i vrijedan teret Slika nije dostupna Poginule 32 osobe 'Kapetan kukavica' osuđen na zatvorsku kaznu od 16 godina!

'Fabri....netko drugi možda i ne bi pristao na to ali stalno su me maltretirali i govorili mi ajde ovdje, ajde ondje', rekao mu je u telefonskom razgovoru kapetan dok je bio u policijskom pritvoru nakon nesreće. 'Ondje su bile stijene ali ih brodski navigacijski sistem nije prepoznao pa sam, da bi zadovoljio menadžment, nastavio s vožnjom uz otok', dodaje kapetan. Upravo to je kapetan neprestano ponavljao i policijskim istražiteljima.

Kapetanov odvjetnik je rekao da je jako važno da se u čitavom slučaju kapetan Francesco Schettini ne tretira kao 'žrtveno janje'. Costa Cruises, čiji je potopljeni kruzer, dio je Carnival Corporationa - najveće svjetske korporacije kada su u pitanju brodovi za krstarenje i oni krive samo kapetama.

Kapetan Schettino je trenutno u kućnom pritvoru, a optužen je zbog izazivanja nesreće jer je vozio preblizu obale te zbog ubojstva više osoba i napuštanja broda prije evakuacije više od 4.000 putnika i članova posade.

>> 'Nisam bježao, spotaknuo sam se i upao u čamac za spašavanje'

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene