Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorila atraktivna Moldavka

'Kapetan i ja završili bi u krevetu da nije došlo do nesreće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moldavka Domnica Cemortan, 25-godišnjakinja s kojom je neposredno prije havarije Coste Concordije vrijeme provodio kapetan Francesco Schettino, dala je svoj prvi intervju, u kojem brani kapetana kojeg se optužuje da je učinio niz proposta i napustio brod na kojem su ostali posada i brojni putnici.

Mlada Moldavka krekla je za Daily Mail kako je odlučila ispričati što se zapravo događalo između nje i kapetana. Ispričala je da je prije nesreće, u kojoj je poginulo 25 osoba, a 7 se vodi kao nestali, večerala s Schettinom, a potom su zajedno otišli do komandnog mosta, gdje su i dočekali udar u hrid.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvara se crna kutija Počelo istražno ročište za tragediju Coste Concordije Slika nije dostupna List Messaggero izračunao 'Kapetan kukavica' bi u zatvoru trebao provesti 2.697 godina

Atraktivna plavuša, koja je na brodu radila kao prevoditeljica za ruske turiste, a potom se vratila kao putnik, tvrdi da je kapetan bio pribran i izuzetno angažiran tijekom cijele akcije koja je uslijedila te da je koordinirao poteze i evakuaciju putnika i doveo brod u pliće vode da napuštanje plovila bude što lakše, a kada ga je kasnije susrela na obali da je bio potpuno shrvan. Smatra da je spasio mnoge živote i žao joj je zbog ljudskih žrtava.

Također je otkrila kako su tu večer neko vrijeme proveli i u njegovoj kabini strastveno se ljubeći i kako bi vjerojatno završili zajedno u krevetu da nije došlo do havarije.

Kaže kako nije prema njemu gajila prave ljubavne osjećaje i da nikad nisu vodili ljubav, ali da je on prema njoj uvijek bio vrlo galantan, privlačio ju je te su imali poseban odnos. Posebno je nekoliko puta naglasila da smatra da je bio vrlo odgovoran i profesionalan u najtežim trenucima i kako bi voljela s njim još jednom razgovarati.

Podsjetimo, Schettino se trenutačno nalazi u kućnom pritvoru. Uhićen je zbog sumnje za višestruko ubojstvo, napuštanje broda i izazivanje brodoloma i prijeti mu dugogišnja zakonska kazna. Mediji su ga prozvali 'kapetan kukavica', jer je brod napustio među prvima, umjesto zadnji. On tvrdi da je s kopna koordinarao spašavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene