Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložio žalbu

Kapetan Costa Concordie traži oslobađanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francesco Schettino u veljači je proglašen krivim za potonuće broda Costa Concordie 13.veljače 2012. u kojemu je poginulo 32 ljudi.

Bivši kapetan kruzera Costa Concordia Francesco Schettino trebao bi biti oslobođen svih optužbi, rekao je njegov odvjetnik Saverio Senese, koji je uložio žalbu na presudu, javlja dpa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bježao je! VIDEO Objavljena snimka koja pokazuje da je Kukavica lagao Slika nije dostupna Istraga na olupini VIDEO Kapetan kukavica stigao na olupinu Coste Concordie

Francesco Schettino u veljači je proglašen krivim za potonuće broda Costa Concordie 13.veljače 2012. u kojemu je poginulo 32 ljudi. Osuđen je po više točaka, uključujući ubojstvo iz nehata i napuštanje broda prije završene evakuacije svih 2400 putnika te je dobio kaznu zatvora u trajanju od 16 godina i jednog mjeseca.

Costa Concordia - 'Kapetan kukavica' osuđen na zatvorsku kaznu od 16 godina!

"Unatoč velikom naporu, prvostupanjski sud počinio je više ozbiljnih pogrešaka i uvjeren sam da je presuda pogrešna", rekao je Schettinov odvjetnik, navodi dpa, pozivajući se na agenciju ANSA.

Ranije ovoga tjedna i tužitelji su uložili žalbu na presudu, tražeći strožu kaznu. Tijekom prvostupanjskog suđenja tražili su za Schettina 26 godina zatvora.

Pedesetčetverogodišnji Schettino još uvijek je na slobodi jer je u Italiji na snazi zakon po kojemu se zatvorska kazna ne provodi dok se ne iscrpe sva pravna sredstva za žalbu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene