Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Stav pobjednika

Emmanuel Macron: "Vodit ćemo u prvom krugu i pobjediti Nacionalnu frontu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika francuske Emmanuel Macron rekao je da mu je glavna protivnica krajnje desna Nacionalna fronta i obećao da će biti prvi u prvom krugu izbora, premda ankete pokazuju da je utrka sve neizvjesnija.

"Nacionalna fronta, naš glavni protivnik, napada nas sa svih strana. Nemojte im se rugati. Borite se protiv njih", poručio je Macron na predizbornom skupu u Marseilleu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GRAĐANI NA BIRALIŠTIMA Je li ipak moguć politički potres u Francuskoj ili će Macron ostati u Elizejskoj palači? Slika nije dostupna Ulozi su golemi Francuska se priprema za drugi krug izbora: Macron po anketama vodi, ali bi Le Pen mogla šokirati

"Želim da izbacimo iz ove kampanje i ove zemlje stranku mržnje i prijezira i sve one zbog kojih se toliko stidimo. Vodit ćemo u prvom krugu i pobijedit ćemo ih", dodao je.

Zadnje ankete pokazuju da su Macron i čelnica Nacionalne fronte Marine Le Pen u tijesnoj utrci s potporom od 25 odnosno 24 posto birača.

Na trećem mjestu je konzervativac Francois Fillon s 19 posto potpore, dok kandidat krajnje ljevice Jean-Luc Melenchon uživa potporu od 15 posto, po ispitivanju instituta BVA provedenom 29. i 30. ožujka.

Međutim, 38 posto ispitanika i dalje je neodlučno.

Le Pen će u nedjelju imati skup u Bordeauxu. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene