Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kanadsko ministarstvo na ulici izgubilo povjerljive dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadska javna televizija CBC izvijestila je da je došla u posjed dokumenta s oznakom tajnosti koji otkriva slabosti informatičkog sustava kanadskog ministarstva okoliša.

Dokument, izvješće koje ima 131 stranicu, u kojemu se opisuje kako se može provaliti u bazu podataka tog ministarstva, na ulici u Ottawi pronašao je prolaznik koji ga je predao novinarima, kako javlja ta televizijska postaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni

Dokument bi mogao omogućiti piratima povezanim s industrijom, s organiziranim kriminalom i s aktivistima za zaštitu okoliša da uđu, mijenjaju i brišu podatke, dodaje CBC.
Glasnogovornica ministarstva Sujata Raisinghani izjavila je da će se pokrenuti istraga, ali nije htjela otkriti kako je povjerljivi dokument dospio na javno mjesto.

Ovo nije prvi put da se u pitanje dovodi sigurnost dokumenata kanadske vlade: u svibnju je šef kanadske diplomacije Maxime Bernier morao dati ostavku jer je povjerljive dokumente ostavio kod bivše ljubavnice Julie Couillard koja je nekoliko godina ranije bila u vezi s muškarcima povezanim s organiziranim kriminalom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene