450635
450635
450635
450635
450635

OGLAS KOJEM JE TEŠKO REĆI NE Dva jutra zemlje i posao, a sve što treba jest preseliti se

  • , 19.09.2016., 10:30
  • Autor:
  • komentara

Ovaj otok ima vrlo neobičan plan za povećanje populacije. Mnogima će zvučati i atraktivan.

 
 
 
 
Otok Cape Breton (Foto: capebretonisland.com)
Otok Cape Breton (Foto: capebretonisland.com)

Trgovina na malom kanadskom otoku doslovce je pretrpana tisućama prijava za posao, nakon što su njezini vlasnici ponudili dva jutra zemlje i posao onom tko bi bio voljan doći raditi tamo.

Riječ je o trgovini u selu Whycocomaghu na otoku Cape Breton, oglas za posao koji se pojavio na Facebooku nije ponudio "velik novac", već je sugerirao da vlasnici trgovine imaju "puno zemlje na raspolaganju", prenosi Independent. Na oglas se javilo preko 3500 osoba.

Oglas je ponudio dva jutra zemlje svakome tko prihvati posao i ostane na tom poslu pet ili više godina.

"Imamo uhodan biznis u srcu Cape Bretona, bogat poslovima, zemljom i potencijalom, ali nemamo ljude", piše u oglasu.

"Jeste li netko tko traži jednostavniji život, blizak prirodi i na području koje još uvijek ima tople obroke i tjedne zabave?

Ne možemo vam dati velik novac, ali možemo vam pružiti divan život. Tražimo osobe koje vode brigu o okolišu, koje žele biti dio zajednice i koje neće gledati na posao kod nas, kao da rade za nas, već na način da svi radimo zajedno kako bi stvorili nešto čime ćemo se ponositi", stoji nadalje u oglasu.

Navedeni otok ima odljev stanovništva jer su zabranili razvoj korporativnog sektora, nauštrb očuvanja okoliša.

Vlasnice dućana, Sandee Maclean i Heather Coulombe, uspješno su putem navedenog oglasa zaposlile tri žene, koje se ubrzo očekuje na novom radnom mjestu.

Koristili i Trumpa kao mamac

Međutim, nije to prvi put da taj otok daje neobičan poziv ljudima da se dosele tamo. U veljači su ponudili Amerikancima, kojima bi pobjeda Donalda Trumpa na izborima bila previše za izdržati, da se presele na Cape Breton.

"Nemojte čekati izbor Donalda Trumpa za predsjednika kako biste tek onda tražili novo mjesto za život", pisalo je tad na internetskim stranicama otoka.

"Započnite novi život na Cape Bretonu, gdje žene mogu raditi pobačaje, muslimani se mogu normalno kretati i gdje su jedini zidovi oni koji nose krovove našim izrazito povoljnih kuća", pisalo je na web stranicama otoka.

Nije poznato je li i taj oglas imao uspjeh kao ovaj najnoviji.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se