Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite na privatnost

Kako vam internet može uništiti život: 'Sve što sam voljela preko noći je nestalo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog jedne fotografije Amerikanka Lindsey Stone postala je 'državni neprijatelj broj jedan'.

U jesen 2012. godine Amerikanka Lindsey Stone radila je za organizacije LIFE koja je pomagala odraslim osobama s mentalnim problemima. Lindsey je bila je jedna od pratiteljica skupine na izletu u Washington gdje su, između ostalog, posjetili i Nacionalno groblje u Arlingtonu, poznato po tome da su na njemu sahranjeni brojni američki vojnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlostavljanje u centru za obuku pasa Slika nije dostupna 'Sabor nema slobodu, zastupnici su poslušnici'

Izvan posla Lindsey i njena prijateljica Jamie, koja je također radila za LIFE', iz fore su voljele snimati glupe fotografije. Primjerice, fotografirati se s cigaretom u ustima ispred znaka 'zabranjeno pušenje' ili ispred poznatih kipova oponašajući njihove poze.

Isto su napravile i u Washingtonu, na groblju u Arlingtonu na kojem stoji znak 'Tišina i poštovanje'. Lindsey je pozirala ispred tog znaka glumeći da viče i psuje s podignutim srednjim prstom. Fotografiju su stavile na Facebook, dobile nekoliko negativnih komentara, no nisu se previše obazirale, misleći kako se ne radi o nečem posebnom.

5 stvari koje morate maknuti s Facebooka. Odmah! 

Nekoliko tjedana kasnije, dok su sjedile u restoranu, mobiteli su im počeli divljati. Facebook obavijesti su ih preplavile. Budući da djevojke nisu imali namještene postavke privatnosti fotografija se počela dijeliti diljem društvene mreže, a Lindsey je postala državni neprijatelj broj jedan.

Ovo su samo neki od komentara na njenu fotografiju.

'Lindsey Stone mrzi vojsku i vojnike koji su poginuli u ratovima.'
'Ti si čisto zlo!'
'Trebala bi gorjeti paklu!'

U roku nekoliko sati na Facebooku je nastala stranice 'Otkaz za Lindsey Stone' koja je u kratkom roku prikupila više od 12.000 'lajkova'. Lindsey je bila uništena, a u prilog joj nije išlo ni to što je 'jednostavno morala' pročitati svaki komentar o sebi, piše Guardian.

Idući dan pred kućom su joj osvanule televizijske ekipe. 'Doslovce preko noći je nestalo sve što sam voljela', kaže Lindsey koja je zbog cjelokupne situacije ostala bez posla, a potom i pala u depresiju što je rezultiralo njenim zatvaranjem u četiri zida na godinu dana.

Nitko joj nije odgovarao na molbe za posao. Kada bi i dospjela na razgovor objasnila bi im svoju situaciju jer je znala da jednim klikom miša mogu saznati cijelu njenu priču. Na jednom razgovoru je to pak zaboravila spomenuti, posao u centru za djecu s autizmom je dobila te je otada prošlo šest mjeseci. Njeni šefovi još ne znaju ili bar ne govore o tome.

Lindsey nikada nije mogla biti u potpunosti opuštena ili sretna. Taj internet teror joj je uvijek visio nad glavom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene