Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci savjetuju

Kako s Googlea ukloniti loše vijesti o sebi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi, u većini slučajeva tajno, vole pogledati koje rezultate izbacuje Google ako upišu svoje ime. No, što se događa ako Google izbaci rezultate koji nam se ne sviđaju?

Kako ukloniti svoje ime s internetskog pretraživača iz vijesti koje vam se ne sviđaju, objasnio je stručnjak na specijaliziranoj stranici All about public relations.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvara se na karticu Uvode vodomate na solarnu energiju Slika nije dostupna Vatikan objavio Papa priznaje Palestinu: Izraelci razočarani, Palestinci slave

Financijski konzultant iz New Jerseya Alan Gottlob probudio se jedno jutro i otkrio da je lažno optužen zbog kršenja etičkih normi. Da stvar bude još gora, autor teksta pozivao je Gottloba na reakciju. On je prvo dobro proučio što piše u članku ako ga slučajno nešto o tome pita bilo koji klijent.

>> I to je moguće: Google pod istragom!

Naime, tako strašne optužbe mogu uništiti gotovo svaki posao pa je tako u ovom slučaju umalo stradala Gottlobsova privatna praksa. Za pomoć se obratio stručnjaku za odnose s javnošću koji je pomoću nekoliko strategija došao do rezultata da autor koji je objavio krive informacije, pregovara s njima jer želi ispraviti krive navode.

Ukoliko vam se dogodi slična stvar, stručnjak za odnose s javnošću predlaže što učiniti. Javite se ljudima koji financiraju publiciranje članaka, točnije, oglašivačima, urednicima, producentima i konzultantima. Najučinkovitija pritužba bit će upravo ona koja je dana ovim ljudima. Vaša pritužba ovim ljudima trebala bi početi s pitanjem zbog čega je objavljen tekst s krivim informacijama i pojašnjenjem koliko to loše utječe na vaš posao.

Naučite razlikovati klevetu, ogovaranje i izražavanje mišljenja. Znači, ukoliko bloger napiše da smrdite, ne možete ga tužiti. No, ukoliko iznese niz netočnih informacija kojima znatno oštećuje vaš posao, imate pravo na tužbu. Nekada vam pravni koraci ni neće biti potrebni, snažno pismo upozorenja u kojem se zovete na svoja prava može upaliti.

Važno je ne čekati već odmah reagirati, što se dulje dezinformacija o vama na internetu, šteta je veća. Google će povući tekstove o vama ako dokažete da se radi o privatnim informacijama kao što su brojevi telefona.

Maknite vijest koja vam ne odgovara s prve stranice Googla tako što će te objaviti novu informaciju. Jednom kada ste vijest maknuli, napišite pismo odgovornima kako se tekst koji ne želite više nikada ne bi pojavio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene