Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niske temperature, bez hrane

KAKO JE PREŽIVIO? Otac koji je sina za kaznu ostavio u šumi kaže - 'Žao mi je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovo doba godine temperatura u gustoj planinskoj šumi noću padne i na sedam stupnjeva, a Yamato je tijekom boravka u šumi bio odjeven u majicu kratkih rukava i traperice. Yamatov otac kaže - žao mu je.

Sedmogodišnji japanski dječak kojeg su roditelji ostavili u šumi na otoku Hokkaidu kako bi ga kaznili, pronađen je živ u petak ujutro, rekao je spasilac za AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

"Dječak je pronađen živ, ali nemamo informacije o njegovu fizičkom stanju", rekao je spasilac Satoshi Saito u telefonskom razgovoru, dodajući da je sam dječak rekao da se zove Yamato Tanooka.

Glavno pitanja postavlja se samo od sebe – kako je maleni dječak preživio šest dana u šumi?

U ovo doba godine temperatura u gustoj planinskoj šumi noću padne i na sedam stupnjeva, a Yamato je tijekom boravka u šumi bio odjeven u majicu kratkih rukava i traperice.

'Pio sam vodu kako bih preživio. Nije bilo ničega za jesti', rekao je dječak.

'Proljeće je tek počelo i šuma se tek počela buditi. Potrebno je puno znanja kako bi se moglo prehraniti u šumi budući da je puno biljaka otrovno, a i nema previše hrane koja bi mogla biti od koristi', objasnio je David Niehoff, predsjednik Kanto Adventures – šume u okolici Tokyja gdje je pronađen dječak, prenosi BBC.

Vode u okolici Japana su sigurne za piće, ali postoje i paraziti zbog kojih bi bilo bolje prokuhati vodu prije pića. Nakon što su pronašli dječaka, on je prevezen u bolnicu gdje je odmah pregledan. Liječnici su rekli da ima samo manje ozlijede, ali da ima naznake hipotermije tj. pothlađenosti.

Osim nedostatka hrane i pića, prijetnja su mogli biti i medvjedi koji na tom području mogu biti veliki i do dva metra.

'Medvjedi se obično drže za sebe pa se čak i preporuča bučiti kako bi bili svjesni vašeg prisustva pa jednostavno neće ići u vašem smjeru. Mogu postati nasilni samo ako ih se iznenadi', objasnili su stručnjaci.

Najbolji savjet ukoliko se izgubite u šumi jest ostati suh, ugrijan i na mjestu. Puno je teže pronaći nekoga ukoliko se kreće', glasi uputa stručnjaka.

No, u slučaju malenog Yamatoa, on je postupio na najbolji mogući način.  'Pronašao je skloniše, vodu i bilo mu je relativno toplo', rekli su iz spasilačke službe koja ga je pronašla.

Dvjestotinjak vojnika, vatrogasaca, policajaca i volontera bilo je mobilizirano u potrazi za Yamatom Tanookom kojeg su roditelji, po vlastitom priznanju, ostavili u subotu pokraj ceste kako bi ga kaznili.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene