Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kadyrov predložen za Čečenskog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji pobunjenik Ramzan Kadyrov, koji je postao prvi čovjek Čečenije uz podršku Moskve, službeno je predložen za mjesto predsjednika Čečenije, piše ruski dnevnik Kommersant.

Predstavnik Senata Čečenije Oumar Djabrailov predložio je sadašnjem predsjedniku Alouu Alkhanovu da podnese ostavku prije roka i prepusti mjesto Ramzanu Kadyrovu, sinu bivšeg čečenskog predsjednika Akhmada Kadyrova, ubijena u atentatu u svibnju 2004.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

"Svi sad mogu vidjeti kome ljudi vjeruju. To je Ramzan", kazao je Djabrailov kojega citira Kommersant.

Kadyrov, koji zauzima mjesto čečenskog premijera, upravlja već de facto Čečenijom ulogom koju igra u rekonstrukciji republike devastirane ratom i nadzorom koji ima nad moćnim paravojnim snagama.

"Ne razumijem zašto Alou Alkhanov ne nalazi hrabrost da podnese ostavku i prenese vlast" Kadyrovu, kazao je senator Djabrailov.

Alou Alkhanov izabran je za predsjednika Čečenije 2004. nakon ubojstva Akhmada Kadyrova, Ramzanova oca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene