Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nešto je divlje u zraku

Pilot i kopilot se posvađali usred leta: Zaključao mu vrata kabine pred nosom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napetost se počela osjećati i prije početka leta

Zbog međusobnih trzavica pilot koji je upravljao zrakoplovom od Pertha do Aucklanda u kabinu nije pustio svog kopilota, piše Mirror.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakav talent VIDEO Ima li pilota u avionu? Srušili se dva puta u istom danu na istom mjestu! Slika nije dostupna Pohvalili ih švicarski kontrolori leta VIDEO Hrabri piloti: 'Nemate pravo reći da vas je strah, inače ne možete raditi ovaj posao'

Napetost se počela osjećati i prije početka leta kada je kopilotu trebalo dugo vremena da se testira na droge i alkohol zbog čega je let kasnio 13 minuta. Kada su napokon bili u zraku, kopilot je odmah uzeo predah i popio kavu s članom kabinske posade. No, kada se vratio do kokpita nije mogao ući kroz vrata. Zamolio je kabinsko osoblje da kontaktira pilota internim telefonom.

Letite u SAD? Obavezno napunite baterije pametnih telefona!

'Prvi časnik postao je zabrinut jer kapetan nije odgovarao na pozive i iskoristio je alternativnu metodu da ostvari pristup. Naravno, kabinsko osoblje postalo je zabrinuto i uznemireno jer nisu mogli kontaktirati kapetana', rekao je Errol Burtenshaw iz zračne kompanije.

Izvješće o slučaju poslano je nadležnima za civilno zrakoplovstvo Novog Zelanda, a kapetan i prvi časnik prizemljeni su na neko vrijeme.

VIDEO A gdje je ovom pilotu bila pamet?

Pilot je navodno rekao da se približavao navigacijskoj točki koja je zahtijevala njegovu punu koncentraciju zbog čega se nije javljao na telefon. Navodno je mislio da ga zove osoblje, a ne kopilot.

Burtenshaw je poručio da su sigurnost i komunikacija na prvom mjestu, kao i da su oba pilota naučila vrijednu lekciju da moraju bolje komunicirati sa svojim suradnicima,

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene