Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imala 1 posto šanse

Kad je rođena bila je velika kao dlan, a sada...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se rodila beba Melinda Star Guido težila je svega 270 grama i bila je jedna od najmanjih ikad rođenih beba.

Melinda je rođena prerano, sa 24 tjedna, u kolovozu ove godine i nekoliko je mjeseci provela u inkubatoru na odjelu neonatalne njege bolnice u Los Angelesu.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Većina nedonoščadi ne bi preživjelo, ali liječnici u Los Angelesu sada se spremaju poslati je na kućnu njegu. Koliko je čudo Melinda, pokazuje podatak da je vjerojatnost da preživi dijete rođeno toliko rano samo jedan do dva posto.

Kad se rodila bila je tek nešto malo veća od dlana ljudske ruke, a liječnici kažu da je Melinda druga najmanja beba rođena u SAD-u koja je preživjela, odnosno treća u svijetu.

Gotovo svaki dan, njezina 22-godišnja majka Haydee Ibarra sjedila je pokraj nje. 'To je veliko čudo', rekla je Ibarra. 'Puno je toga prošla i uspjela je. Mnogo je ljudi sumnjalo u nju', dodala je sretna majka.

>> Napokon progovorila i prvo rekla 'Volim te, tata'

'Ova je beba osam puta teža nego je bila kada se rodila', rekao je dr. Rangasamy Ramanathan. Da se djevojčica rodila prije 24 tjedna ne bi je ni pokušali spasiti, piše AP.

Tijekom trudnoće, Ibarra je imala visok krvni tlak, koji može biti opasan za majku i za dijete. Kada je bila trudna samo 24 tjedna bila je prebačena iz bolnice u San Ferdinandu u bolnicu u Los Angelesu koja je mnogo bolje opremljena.

Testovi koji su uslijedili pokazali su kako postoji problem sa posteljicom te da dijete nije imalo pravilan ni dovoljan dotok hrane, krvi i kisika.

Liječnici su kazali Ibarri i njezinom suprugu Yovaniju Guido da, čak i da dijete preživi, budući da je rođeno tako rano, može imati problema poput sljepoće, gluhoće ili cerebralne paralize. Par je rekao da će riskirati, a napredak sićušne bebe iznenadio je sve – i medicinsko osoblje i rođake.

Melinda je rođena carskim rezom i odmah prebačena na odjel neonatalne skrbi gdje su o njoj liječnici skrbili svaki dan nekoliko mjeseci.

Djevojčicu čudo možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene