Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službenik NATO-a:

'Kabul je za djecu sigurniji od Londona ili New Yorka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč svakodnevnim sukobima, Kabul je sigurniji grad za odgajanje djece od na primjer Londona, Glasgowa ili New Yorka, tvrdi Mark Sedwill, službenik NATO-a.

On je pojasnio kako je afganistanski grad bolji za djecu jer odrastaju u 'društvu koje je obiteljski orijentirano'. Kabul je usporedio sa odrastanjem u selima. No s njim se ne slaže afganistanska mladež, koja živi u svakodnevnom strahu.

Pročitajte i ovo Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 3 Stradala u naletu kamiona Dugo Selo za srijedu proglasilo dan žalosti, građani se opraštaju od djevojčice: Uz svijeće ostavili i bijelog medvjedića... U prometnoj nesreći u Dugom Selu poginulo je dijete - 8 Očevid u tijeku Strašna tragedija: Kamion pregazio djevojčicu koja se vraćala iz škole - "Čuli smo strašan udarac"

Tijekom prošle godine Kabul je pretrpio brojne samoubilačke i raketne napade, piše BBC. 'Kada se dogodi eksplozija tužna sam jer su ljudi umrli, no idući dan kada se sve vrati u normalu, postanem sretna', opisala je svoju svakodnevnicu 11-godišnja Manija.

>> Afganistan u ratu i siromaštvu, a Karzaijevi milijunaši

'Afganistan je najgore mjesto za rođenje djeteta. Jedno od četvero neće doživjeti ni pet godina. Prošle godine tisuće djece su ubijene u sukobima. No, ne umiru samo u sukobima. Umiru od bolesti kao što su proljev ili upala pluća. Mnogi i zbog neuhranjenosti', rekao je Justin Forsyth, upravitelj organizacije 'Spasimo djecu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene