Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog lažnih certifikata

Južnoj Koreji prijete nezabilježene nestašice struje, gase čak tri nuklearke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoj Koreji prijete velike nestašice električne energije ovog ljeta, a razlog je odluka za gašenjem čak tri nuklearne elektrane u toj zemlji.

Rezultat je to skandala koji je u Južnoj Koreji izbio još prošlog studenoga, kad su u javnost procurili dokumenti s lažnim certifikatimaza za zamjenu kablova. Južnokorejska vlada upozorila je građane da se spreme na 'dosad nezapamćenu' redukciju električne energije tijekom ljeta.

Pročitajte i ovo Freedom Shield Dvostruko više vojnika Vježbe dviju zemalja razljutile vojnu silu: "To je proba za nuklearni rat!" Ilustracija Ulog za budućnost Tvrtka svojim radnicima plaća 70.000 eura po bebi kako bi ih potaknula da imaju djecu

>> Nova nuklearna prijetnja u Japanu: Pod reaktorom velika pukotina

Čak trećinu svoje električne energije Južna Koreja proizvodi pomoću svojih nuklearki, koje ukupno imaju 23 reaktora. Ostatak proizvodnje Južna Koreja proizvodi uz pomoć naftnih derivata, plina i ugljena.

Slučaj koji je zahvatio nove tri nuklearne elektrane povezan je s lažiranim dokumentima o zamjeni kablova vrijednih 5,35 milijuna dolara iz 2008. godine. Svaki od reaktora koji će se ugasiti, imaju kapacitet od 1.000 megavata.

Dva reaktora nalaze se u gradu Koriju, 320 kilometara jugoistočno od Seula, dok se treći nalazi u Wolsongu, oko 280 kilometara od Seula, prenosi Yahoo!News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene