Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više ovisnika

Južnoafrikanci poludjeli za Whoongom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Whoonga' je postala hit kod narkomana u Južnoj Africi. Nova droga nastaje miješanjem marihuane i lijekova za liječenje HIV-a.

Južna Afrika jedna je od najteže pogođenih zemalja pošašću AIDS-a, a masovna distribucija lijekova započela je tek nedavno. Od tada pacijenti ostaju bez svojih lijekova, tvrde službenici. 'Oni koji koriste Whoongu se samozavaravaju jer misle da su zbog lijekova za AIDS napušeniji, ali to nije točno', tvrdi liječnik Njabulo Mabaso, stručnjak za AIDS.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom

Kako bi povećali svoj profit, neki dileri Whoongi dodaju sapun u prahu ili čak otrov za štakore, piše Daily Mail. 'Whoonga je kremast prah, koji ima miris octa, a nakon pušenja imaš osjećaj da ne možeš ništa izgovoriti. Možeš samo sjediti u tišini. Prodaje se za 20 randi (3 dolara) za dim. No nakon samo nekoliko dana počeo sam osjećati glavobolju, bolove u trbuhu i znojiti se noću. Dileri su mi pojasnili kako moram pušiti više. Tako sam postao ovisan. Počeo sam krasti lijekove od prijatelja inficiranih HIV-om, pljačkati po kućama, izgubio posao i postao diler ', pojasnio je ovisnik Thamsanqa Langa.

>> Nova pošast: I-dose - digitalna droga

Mnogi korisnici Whoonge su ovisni i o heroinu, a njihov broj svakodnevno raste. Strani stručnjaci nisu primijetili korištenje ovog miksa izvan Južne Afrike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene