Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8 tisuća evakuiranih

Južnoafrička Republika: Poplave odnijele 70 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne kiše u Južnoafričkoj Republici prouzročile su poplave i odrone tla, zbog čega je smrtno stradalo 70 osoba, a domove je bilo prisiljeno napustiti više od 8.000 stanovnika, izvijestile su vlasti.

'Broj do sada smrtno stradalih povećao se na 70. Broj osoba koje su bile prisiljene napustiti domove popeo se na 8.400', izjavio je glasnogovornik vlade. U sličnim su elementarnim nepogodama 12. siječnja život izgubile 32 osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Ciklon Idai 2 (Foto: AFP) Prirodna katastrofa Ciklon Idai pomeo Mozambik: Broj žrtava porastao na 750, gradovi se nakon dva tjedna počinju obnavljati

Da bi se uspjela 'nositi' s novonastalom situacijom vlada je pokrenula više zajedničkih operacija kako bi se 'poboljšala koordinacija vladinih institucija te da bi se racionalizirala komunikacija s ugroženim područjima', stoji u priopćenju vlade.

 

Raseljene obitelji privremeno su smještene u javne zgrade ili ispod šatora te su opskrbljene hranom. Štete što su ih prouzročile poplave i odroni procjenjuju se na oko 356 milijuna randa (oko 32 milijuna eura).

>> Južna Afrika: Musliman spriječen u spaljivanju Biblije

Obilne kiše pogodile su i druge afričke zemlje - Bocvanu, Namibiju, Zambiju i Zimbabve. U Mozambiku je smrtno stradalo deset osoba, a više od 10.000 ih je evakuirano. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene