Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislili su da su pobunjenici

Južni Sudan: U prijateljskoj vatri poginulo 40 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetak južnosudanskih vojnika smrtno je stradalo u prijateljskoj vatri u potonuću broda do čega je došlo nakon što su vojnici s obale pucali na njih, misleći da se na plovilu nalaze pobunjenici, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik južnosudanske vojske.

'U pucnjavi je ubijeno između 37 i 40 vojnika', rekao je za AFP glasnogovornik vojske Philip Aguer, dodavši kako je većina žrtava stradala utopivši se, a ne od posljedica pucnjave. Aguer je rekao da je iz Nila izvučeno 27 tijela te se vjeruje da se ostalih desetak utopilo.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Ilustracija 22 ozlijeđenih Američki vojnici nastradali u helikopterskoj nesreći u Siriji: Vlasti ne otkrivaju uzrok incidenta

Vojska je otvorila istragu o nesreći koja se dogodila na Nilu, u području gdje graniči sa Sudanom. 'Poput bilo koje vojske u svijetu, ovaj ćemo incident ozbiljno istražiti', rekao je novinarima.

Objasnio je kako vojne vlasti nisu dobile informacije o prolasku broda sa 170 vojnika, koji je isplovio iz Meluta na sudanskoj granici, prema glavnome gradu Malakalu.

>> Sudan želi prekinuti sukobe s Jugom

'Brod je isplovio vrlo kasno, a nama nije poslana nikakva informacija o tome. Mi smo dobili instrukcije prema kojima nije dopušteno isplovljavanje nakon 18:00. Zapovjednik ove postrojbe počinio je veliku pogrešku', rekao je Aguer, dodavši kako su vojnici s kontrolne točke na obali najprije pucali u zrak shvativši da brod nastavlja plovidbu, a vjerovali su da se na plovilu nalaze pobunjenici. Vojnici s broda na pucnjavu su uzvratili vatrom, a brod je potopljen nakon što je s kontrolne točke ispaljena raketa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene