Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Južna Osetija najavila da će se pripojiti Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijska odmetnuta regija Južna Osetija, čiju je nezavisnost priznala Rusija u kolovozu, ući će u Rusku federaciju, izjavio je njezin predsjednik Edvard Kokoity.

"Da, bez sumnje, bit ćemo dio Rusije i nemamo namjeru osnivati nekakvu nezavisnu Osetiju, jer je povijest tako odredila stvari, naši su preci napravili taj odabir", kazao je Kokoity.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojačana borbena spremnost ‘Situacija je stvarno zabrinjavajuća u J. Osetiji' Slika nije dostupna Misija EU-a: Ruski vojnici se povukli iz gruzijskog sela

Predsjednik Južne Osetije govorio je u okviru rasprava kluba za razmjenu mišljenja Valdai koji organizira Kremlj u Sočiju, na jugu Rusije.

Rusija je u utorak uspostavila diplomatske odnose s Južnom Osetijom (70.000 stanovnika) i Abhazijom (250.000 stanovnika), i zaključila sporazume kojima joj je omogućeno ondje posjedovati vojne baze.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev objavio je 26. kolovoza da Rusija priznaje nezavisnost obaju regija izazvavši smjesta osude zapadnih zemalja.

Kokoity smatra da će do integracije doći spajanjem sa Sj. Osetijom (680.000 stanovnika), susjednom regijom nastanjenom Osetima koja pripada Ruskoj federaciji, objavile su ruske novinske agencije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene