Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ministarstvo obrane Južne Koreje

Napetost sve veća: Postoje znakovi – Sjeverna Koreja sprema se za još jedno lansiranje rakete?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Južnoj Koreji vjeruju da Sjeverna Koreja priprema novo lansiranje balističkog projektila, javljaju tamošnji mediji.

Južnokorejska medijska agencija Yonhap objavila je da tamošnje ministarstvo obrane vjeruje kako Pjongjang planira još jedno lansiranje balističkog projektila, najvjerojatnije interkontinentalne rakete, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

"Postoje kontinuirani znakovi da će biti još jedno lansiranje", navode u ministarstvu obrane, izvještavaju mediji.

Nuklearni pokus u nedjelju, prema tvrdnjama Pjongjanga, izveden je s hidrogenskom bombom, a riječ je o najjačem koji je režim Kim Jong Una izveo do sada. Njezina snaga, procjenjuju u ministarstvu u Seulu, mogla je biti 50 kilotona. Test je u Južnoj Koreji i Japanu, malo je reći, izazvao paniku, a Južna Koreja odmah je u nedjelju navečer izvela vojnu vježbu u kojoj se koristila balističkim raketama.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda hitno će se sastati u ponedjeljak kako bi razgovaralo o odgovoru na novi nuklearni pokus Sjeverne Koreje proveden u nedjelju.

Švicarska nudi posredovanje u pregovorima

Švicarska je spremna biti posrednik u pregovorima između Sjeverne Koreje i SAD-a zbog krize na Korejskom poluotoku, izjavila je švicarska predsjednica Doris Leuthard, a prenosi Reuters.

"Moramo samo pronaći mjesto gdje se ministri vanjskih poslova mogu susresti", poručila je Leuthard.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene