Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za informacije

Južna Koreja nudi bogate nagrade prebjezima iz Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja nudi bogate novčane nagrade za informacije iz Sjeverne Koreje koje bi mogle "unaprijediti" sigurnost.

Južna Koreja je prvi put u posljednja dva desetljeća povećala novčanu nagradu koju nudi prebjezima iz Sjeverne Koreje u zamjenu za povjerljive informacije. Umjesto dosadašnjih 217.000 dolara (1,5 milijuna kuna), dezerteri iz Sjeverne Koreje sada bi mogli dobiti 860.000 dolara (oko 6 milijuna kuna).

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Taj bi iznos mogli dobiti oni koji će pružiti "informacije koje može unaprijediti sigurnost Južne Koreje", javlja južnokorejska agencija Yonhap. "Jedan od glavnih razloga zašto stanovnici Sjeverne Koreje ne žele napustiti državu je strah od financijske nesigurnosti nakon dolaska u Južnu Koreju", poručuju iz južnokorejskog Ministarstva ujedinjenja.

Uz informacije, Južna Koreja želi se dokopati i vojne opreme svojih susjeda pa se tako novčane nagrade nude i sjevernokorejskim vojnicima koji će predati oružje.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja ispalila je danas više projektila koji su preletjeli oko 1000 kilometara, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane, dodajući kako vjeruje da se radi o ukupno četiri balističke rakete.

"Kada se radi o dosegu, on je oko 1.000 kilometara", pojasnilo je ministarstvo.

Japanski premijer Shinzo Abe kazao je da su ispaljena četiri projektila od kojih su tri pala u japanski isključivi gospodarski pojas, objavila je agencija France presse.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene