Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve seksualne prijestupnike

Južna Koreja na korak do kemijske kastracije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osuđeni pedofili u Južnoj Koreji odsada bi mogli biti podvrgnuti kemijskoj kastraciji. Zakon je izglasao Parlament, a još se samo čeka potpis predsjednika Lee Myung-baka.

O novom zakonu počelo se raspravljati još 2008. godine, kada je 58-godišnjak silovao 8 godina staru djevojčicu. Slučaj je potaknuo zgražanje diljem zemlje,a na žrtvi ostavio trajne psihičke posljedice. Zakon se odnosi na sve seksualne prijestupnike, koji su silovali ili na bilo koji drugi način viktimizirali djecu ispod 16 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika

Kemijska kastracija je postupak u kojem se pomoću hormona za suzbijanje testosterona obuzdava seksualni nagon. Prijestupnici bi također išli i na psihološku terapiju. Južna Koreja, ako se zakon potvrdi, bit će prva azijska država koja je legalizirala kemijsku kastraciju, piše Yahoo news.

Ona je dozvoljena i u nekim američkim saveznim državama, a legalizirale su je i Velika Britanija, Danska i Švedska, ali samo kao jednu od opcija za prijestupnika. Prošle je godine Poljska legalizirala ovu proceduru za sve prijestupnike koji siluju maloljetnike ispod 15 godina ili bliske rođake. Kritičari ove metode tvrde da iako možda ti prijestupnici neće više nikoga silovati, to ih ne sprječava da počine zločine druge vrste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene