Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump obećao

Južna Koreja kao tampon-zona: "Prije akcije na Pjongjang SAD će tražiti naše odobrenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski predsjednik Moon Jae In rekao je u četvrtak da je američki predsjednik Donald Trump obećao zatražiti odobrenje Seula prije bilo kakve akcije protiv Sjeverne Koreje koja ima atomsko oružje.

Trumpova nedavna agresivna izjava o korištenju vojnih mogućnosti istaknula je njegovu riješenost da se suprotstavi prijetnji sjevernokorejskog atomskog oružja i programa projektila.

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Slika nije dostupna Još veća izolacija Trump i Moon dogovorili "praktičniji pritisak" na Pjongjang

Ipak, ne izgleda da je iznesena s namjerom poduzimanja vojne akcije, rekao je južnokorejski predsjednik Moon Jae In na konferenciji za novinare kojom je obilježio prvih 100 dana na dužnosti.

On je rekao kako će Sjeverna Koreja "prijeći crvenu crtu" ako stavi atomsku bojnu glavu na interkontinentalni balistički projektil.

"Smatrat ću da Sjeverna Koreja prelazi crvenu crtu ako ponovo ispali interkontinentalni balistički projektil i stavi na vrh projektila atomsku bojnu glavu", rekao je Moon.

Moon je pozvao Sjevernu Koreju da da ne provocira dalje rekavši kako će se, ako ustraje u svojem razvijanju nuklearnog oružja, suočiti s još oštrijim sankcijama koje ta siromašna zemlja neće biti u stanju podnijeti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene