Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemirio Crkvu

Nadbiskup priznao: 'Pitam se postoji li Bog uopće. Gdje je?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bože, nije li došlo vrijeme da poduzmeš nešto, ako si tamo gore,' kazao je nadbiskup dodavši kako postoje trenuci kada se pita: gdje je taj Bog?

Justin Welby, nadbiskup od Canterburyja, priznao je kako ponekad sumnja da postoji Bog.
U razgovorima u Birstolskoj katedrali kazao je vjernicima kako se često, dok ujutro trči sa svojim psom, pita zašto Bog dopušta nepravdu na svijetu?

'Dok trčim, molim se u sebi, a upravo neki dan sam zaključio molitvu s pitanjem: 'Bože, nije li došlo vrijeme da poduzmeš nešto, ako si tamo gore,' kazao je nadbiskup dodavši kako postoje trenuci kada se pita: gdje je taj Bog?

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

73 posto Amerikanaca vjeruje da je Bog stvorio čovjeka

Svjestan je da vjerojatno ne bi tako trebao govoriti, kao član Crkve, zbog čega ga je dio javnosti oštro kritizirao, piše Independent.

Citirajući Psalam 88 'koji je prepun sumnji' nadbiskup Welby se brani od kritika riječima da je 'vjera Bog sam i da je posebnost kršćanstva upravo u tome da Bog vjeruje i kada mi sumnjamo'.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene