Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspada se vladin savez?

Juščenkova stranka želi napustiti koaliciju s Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka pozvala je svoje zastupnike da napuste prozapadnu vladinu koaliciju koju čine s premijerkom Julijom Timošenko, čiji su odnosi s šefom države jako napeti, izvijestila je agencija Interfax.

Neki zastupnici drže da bi ta odluka mogla dovesti od potpunog raspada vladinog saveza, a drugi to negiraju. ‘Naređujemo zastupnicima i članovima stranke da povuku svoje potpise iz deklaracije o osnivanju koalicije’, određuje rezolucija prihvaćena na kongresu stranke Naša Ukrajina, u subotu u Kijevu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

‘Ne slažemo se s populističkim i neprofesionalnim aktivnostima premijerke’, stoji u dokumentu, prenosi Interfax. Juščenko i Timošenko su postali saveznici tijekom predsjedničkih izbora 2004. kada su stupili na vlast. Oboje su kandidati za sljedeće predsjedničke izbore u siječnju 2010. i postali su zakleti neprijatelji. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene