Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gazprom optužio

Juščenko kriv za blokadu plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski energetski div Gazprom optužio je u subotu ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka da blokira potpisivanje protokola o razmještanju promatrača koji bi nadgledali tranzit plina kroz Ukrajinu, što je ključni uvjet za nastavak isporuke ruskog plina Europi.

'Protokol o povjerenstvu koje bi nadgledalo tranzit plina preko ukrajinskog teritorija nije potpisan. To očito znači da odluka ili izostanak odluke ukrajinskog predsjednika ponovo blokira isporuku našeg plina', rekao je glasnogovornik Gazproma Sergej Kuprijanov čije riječi prenose ruske agencije. 

Pročitajte i ovo Gazprom (Foto: AFP) pripreme počele ranije Pune se plinska skladišta za iduću zimu. Gazprom: "Sve teče redovito" Slika nije dostupna Bez obzira na rat Rusija nastavlja isporučivati plin kroz Ukrajinu, Litva ga prestala uvoziti: "Mi smo prva zemlja EU-a koja je stekla neovisnost"

>> Rusija prijeti sankcijama Ukrajini zbog duga za plin

U petak su pregovori troje protagonista u sukobu oko plina - Rusije, Ukrajine i EU-a, bili zapeli oko pitanja potpisivanja protokola. Navečer istog dana je češki premijer Mirek Topolanek, čija zemlja predsjeda EU-om, izjavio da je dogovor o promatračima postignut ali treba još riješiti tehničke pojedinosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene