Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi udar asteroida?

Jupiter je opet spasio Zemlju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jupiter je možda opet spasio Zemlju od uništavajućeg sudara s asteroidom.

Astronomi amateri uočili tijekom jučerašnjeg dana kratak, ali poveći bljesak u atmosferi tog plinovitog diva. Ako ćemo se ravnati prema ranijim opservacijama Jupitera, onda se vrlo vjerojatno radi o padu velikog svemirskog tijela na taj planet, prenosi Io9.com.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

>> Jupiter, 'nasilnik' sunčevog sustava

Prvi izvještaj o uočenom bljesku na Jupiteru, napravio je amaterski astronom Dan Petersen. Drugi astronom, George Hall, uočio je bljesak dok je snimao Jupiter, a fotografija koju vidite, zapravo je uzeta iz te snimke, koju možete pogledati i na našem portalu.

'Moram čekati i vidjeti hoće li se ispod mjesta bljeska pojaviti crna točka u narednih dan do dva', napisao je Peterson na svojem forumu. Ako se takva crna mrlja pojavi, bit će to jasan znak da je u Jupiter udario asteroid.

Jupiter se inače ponaša kao veliki svemirski 'štit' unutarnjih planeta Sunčevog sustava, jer svojim ogromnim gravitacijskim poljem odvraća i privlači brojne asteroide, koji bi inače bili prijetnja i Zemlji. neki znanstvenici tvrde kako bi bez Jupitera, život na Zemlji imao vrlo malo šanse za opstanak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene