Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio WikiLeaks

Julian Assange se planira kandidirati za australski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utemeljitelj i čelnik WikiLeaksa Julian Assange kani se kandidirati za gornji dom australskog parlamenta, objavio je WikiLeaks danas na Twitteru.

40-godišnji Australac Assange trenutačno je u Britaniji u kućnom pritvoru i bori se protiv izručenja Švedskoj u kojoj je optužen za silovanje. 'Otkrili smo kako je moguće da se Jualian Assange kandidira za australski senat iako je u pritvoru. Julian se odlučio kandidirati', objavio je WikiLeaks.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

>> SAD sastavio tajnu optužnicu protiv Assangea?

Najskoriji izbori za Senat neće biti prije kraja 2013. Švedska ga traži jer je u kolovozu 2010. bio s dvjema volonterkama WikiLeaksa koje ga danas optužuju za sekusualni napad, a on tvrdi da su one pristale na seks. WikiLeaks postao je poznat 2010. kad je objavio tajne snimke i povjerljive američke vojne i diplomatske depeše o ratu u Iraku i Afganistanu čime je navukao gnjevnu reakciju američkih vlasti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene